سیر با آن بوی تندش که هنگام آشپزی، تمام آشپزخانه را پُر میکند، یکی از اجزای سازندهی بسیاری از غذاها است. اما طعم زیاد آن شاید برای هر غذایی مناسب نباشد. برای تعدیل طعم شیر میتوانید آن را کباب کنید.
کباب کردن سیر در دمای بالا باعث کاراملی شدن قند درون سیر میشود، در نتیجه طعم شیرینتر و ملایم تری پیدا میکند که با هر مذاقی خوش میآید. سیر کبابی بافتی شبیه به کره دارد، امری که آن را به گزینهی مناسبی برای استفاده در انواع غذاها بدل میسازد.
روش تهیه سیر کبابی در فر
توصیه میشود سیر را به صورت درسته داخل فویل آلومینیومی کباب کنید تا رطوبت سیر حفظ شود. کباب کردن سیر به صورت درسته و نه حبههای آن، مانع از سوختن سیر هم میشود، چون پوست کاغذ مانند سیر همچون عایقی در برابر حرارت فر عمل میکند.
۱- فر را گرم کنید
فر را روی درجه ۳۷۵ درجه فارنهایت تنظیم کنید.
۲- سیرها را آماده کنید
با یک برش افقی سر سیرها را بزنید، طوری که حبهها دیده شوند. بیشتر پوست کاغذی دور سیر را بکنید؛ فقط آنقدری پوست باید بماند که حبهها از هم جدا نشوند. پوستی که باقی میماند جلوی سوختن حبهها را هم میگیرد.
۳- سیرها را درون فویل قرار دهید
یک لایه فویل آلومینیومی پهن کنید. فویل باید آنقدری بزرگ باشد که بتوانید آن را دور سیر بپیچید. یک لایه کاغذ پوستی هم روی فویل پهن کنید. سپس سیر را وسط بگذارید، طوری که سر سیر بالا قرار گیرد.
۴- روی سیرها روغن و ادویه بریزید
روی سیر با دست و دلبازی سبزیجات یا روغن زیتون بریزید. نمک و فلفل را هم فراموش نکنید. در صورت تمایل میتوانید آویشن، رزماری، مریم گلی یا برگ بو هم روی سیر بریزید.
۵- فویل را دور سیرها بپیچید
فویل را طوری دور سیر بپیچید که کاغذ پوستی و سیر را به طور کامل بپوشاند. لبههای فویل را به هم بپیچانید تا به یک کیسهی مهر و موم شده تبدیل شود. کیسه را داخل سینی فر قرار دهید.
۶- سیرها را کباب کنید
سیرها را به مدت ۴۰ تا ۶۰ دقیقه در فر قرار دهید، تا جایی که رنگ شان به قهوهای متوسط درآید و نرم شوند، نه اینکه بسوزند.
۷- سیرها از پوست شان جدا کنید
این کار وقتی سیرها داغ هستند راحتتر انجام میشود. با کارد و چنگال میتوانید پوستها را جدا کنید. سپس سیرهای کباب شده را له کنید.
توجه: زمانی که سیرها در فر در حال پخت هستند، در اواخر کار آنها را چک کنید تا مطمئن شوید نمیسوزند. سیر حتی اگر ذرهای بسوزد تمام پوره تان تلخ خواهد شد.
نحوه نگهداری سیر کبابی
اگر از سیر کبابی تان چیزی باقی ماند میتوانید آن را در یخچال در ظروف در بسته نگه دارید. سیرها را کف ظرف بچینید و یک لایهی نازک روغن زیتون هم روی آن بریزید و سپس در ظرف را محکم ببنید. سیر کبابی حداکثر دو هفته در یخچال میماند.
سیر کبابی درسته را فریز هم میتوانید کنید. سیر کبابی حدود دو ماه در فریزر میماند.
توجه: سیر کبابی را در دمای اتاق نگه ندارید، چون باکتریهایی در آن رشد میکند که باعث بوتولیسم میشوند (نوعی مسمومیت غذایی که میتواند کشنده باشد).
منبع: روزیاتو