سلامت عمومیکافه سلامت

عوارض مصرف بیش از حد مسکن ها

599بازدید

اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که برای هر درد خفیف تا شدیدی به سراغ مصرف مسکن می روید پس بهتر است این مطلب را از دست ندهید. عوارض مصرف بیش از حد مسکن ها می تواند در برخی از موارد جبران ناپذیر بوده و ارزش تحمل کردن درد های خفیف را داشته باشد. در ابتدا بهتر است با انواع مسکن ها بیشتر آشنا شویید.

انواع مسکن

عمده مسکن های مصرفی به دو دسته غیر استروئیدی و مخدر تقسیم بندی می شوند. مسکن ها به صورت های مختلف از جمله قرص، پماد، ویال تزریقی و شیاف می باشند.

پر مصرف ترین مسکن های ضد التهابی غیر استروئیدی عبارتند از: ایبوپروفن، دیکلوفناک و سلوکسیب.

انواع مسکن مخدر مانند: استامینوفن، کدئین و ترامادول.

عوارض مصرف بیش از حد مسکن ها

از آن جایی که مسکن های ضد التهابی غیر استروئیدی NSAIDs برای درمان انواع درد بیشتر در دسترس عموم قرار می گیرند می توان عوارض مصرف بیش از حد مسکن های غیر استروئیدی به طور کلی در چند دسته عنوان نمود:

مشکلات کبدی ناشی از مصرف مسکن ها

یکی از شدیدترین عارضه ناشی از مصرف مسکن ها نارسایی کبدی می باشد. در مبتلایان به مشکلات کبدی مانند نارسایی کبد، هپاتیت، سیروز کبدی توصیه می شود که از مصرف این مسکن ها به شدت اجتناب نمایند.

مشکلات انعقادی ناشی از مصرف مسکن ها

در میان انواع داروهای غیر استروئیدی ضد التهابی NSAIDs داروی آسپرن نیز به چشم می خورد که عمدتا برای درمان مشکل انعقاد به نسبت حالت تسکین دهندگی درد مورد مصرف قرار می گیرد. بنابراین این داروها قادرند با اتصال به مولکول های دخیل در فرآیند انعقاد خون، این زمان را طولانی تر نمایند. این موارد می تواند احتمال بروز حمله قلبی و سکته مغزی را ازفایش دهد.

عوارض خاص دارویی

برخی از داروهای مسکن ممکن است به صورت خاص باعث تجربه برخی از موارد و شرایط در افراد گردند که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

استامینوفن کدئین

مشکلات گوارشی مانند یبوست، تهوع و استفراغ، درد معده و احساس گیجی

ژلوفن

مشکلات گوارشی مانند اسهال، تهوع و استفراغ، درد در تمامی بخش های معده تا روده و نفخ

ایبوپروفن

احتمال بروز حمله قلبی و ناباروری در مردان را تشدید می کند.

متوکاربامول

مشکلات گوارشی مانند تهوع و بی اشتهایی، کاهش فشار خون، تاری دید، وجود خون در ادرار به هنگام استفاده از داروی تزریقی، احساس گیجی و خواب آلودگی.

ناپروکسن

مشکلات گواشی مانند زخم معده در صورت مصرف طولانی مدت و تیره شن مدفوع

دیکلوفناک

احتمال بروز مشکلات گوارشی مانند تهوع، استفراغ و خونریزی

پیروکسیکام

مشکلات گوارشی مانند احساس نفخ، یبوست، اسهال، تپش قلب، خارش، زردی پوست و خواب آلودگی

در صورتی که در حال مصرف داروهای ضد افسردگی می باشید بهتر است برای پیشگیری از تداخل دارویی نوع داروی مسکن مصرفی خود را با پزشکتان در میان بگذارید.

منبع طبینجا

نظر بدهید