بارداری و سلامت زنانسلامت کودکانکافه سلامت

بلایی که استرس دوران بارداری بر سر جنین می‌آورد

1.3kبازدید

پژوهشگران به این نتیجه رسیده اند که کودکان مادرانی که در دورن بارداری دچار استرس زیاد یا متوسط بوده اند، تا سن سی سالگی، سه برابر دیگران مستعد ابتلا به اختلالات شخصیتی هستند.

یک پژوهش تازه می‌گوید کودکانی که مادرانشان در دوران بارداری دچار استرس بوده اند، در بزرگی بیشتر در خطر ابتلا به اختلالات شخصیتی هستند.

پیش از این نیز گزارش شده بود که استرس مادر در دوران بارداری می‌تواند به بروز بیماری‌های روانی حاد، اضطراب و افسردگی در میان کودکان مرتبط باشد. اما نتایج این پژوهش جدید که در نشریه روان درمانی بریتانیا منتشر شده مدعی است که این نخستین پژوهش از نوع خود است که رابطه میان استرس مادر و ابتلا به اختلالات روانی را مورد تحقیق قرار داده است.

در این پژوهش که با همکاری کالج سلطنتی جراحان ایرلند و انستیتوی ملی بهداشت و سلامت فنلاند انجام شده، ۳۶۲۶ زن در شهر هلسینکی فنلاند شرکت داشته اند.

شرکت کنندگان در این پژوهش، در یک فرم شش صفحه‌ای به سوال‌هایی که درباره سلامت روانی شان در طول بارداری از جمله میزان استرسی که تجربه کرده اند، پاسخ داده اند.

بلایی که استرس دوران بارداری بر سر جنین می‌آورد

از تمام کودکانی که از این مادران متولد شدند، ۴۰ نفرشان در سال‌های بعد دچار اختلالات روانی شدند.

پژوهشگران به این نتیجه رسیده اند که کودکان مادرانی که در دورن بارداری دچار استرس زیاد یا متوسط بوده اند، تا سن سی سالگی، سه برابر دیگران مستعد ابتلا به اختلالات شخصیتی هستند.

به همین گونه، احتمال ابتلا به اختلالات شخصیتی کودکانی که مادرانشان در دوران بارداری زیر استرس شدید بوده اند، ده برابر دیگران است.

دکتر ترودی سِنِویراتنِه، مدیر بخش پیش زادی کالج سلطنتی روانپزشکان بر اهمیت نظارت بر سلامت روانی مادران باردار تاکید می‌کند.

او می‌گوید: «بارداری می‌تواند دورانی پراسترس باشد و این پژوهش نمایانگر اهمیت دسترسی مادران باردار به حمایت‌های روانی مورد نیاز آن هاست.

اخیرا سازمان بهداشت عمومی بریتانیا دسترسی به سرویس‌های بهداشت روانی مادران باردار را به گونه‌ای چشمگیر بهبود بخشیده و این پژوهش نمایانگر اهمیت ادامه سرمایه گذاری در این زمینه است».

دکتر سنِویراتنه افزود در این پژوهش به عواملی که می‌تواند در ایجاد استرس و رشد کودک دخیل باشد از جمله شرایط مالی، روش‌های تربیت کودک و این که آیا والدین تجربه تجاوز جنسی داشته اند یا نه، اشاره نشده است.

راس برنیگان، مولف ارشد این پژوهش در کالج سلطنتی جراحان ایرلند می‌گوید که «تحقیقات بیشتری برای تثبیت ارتباط میان استرس مادر و ابتلای کودک به اختلالات شخصیتی لازم است.

بلایی که استرس دوران بارداری بر سر جنین می‌آورد

برانیگان می‌افزاید: «این پژوهش اهمیت ایجاد تسهیلات برای (برطرف کردن) استرس و سلامت روان برای زنان و خانواده‌های آن‌ها در دوران بارداری و پس از تولد نوزاد را برجسته می‌کند».

بنا به گزارش «هشدار دهنده ای» که در ماه مارس منتشر شد، دو سوم زنان باردار زیر ۲۵ سال نشانه‌هایی از اختلالات روانی نشان می‌دهند. استادان دانشگاه «کینگز کالج» لندن به این نتیجه رسیده اند که ۶۷ درصد زنان میان سنین ۱۶ تا ۲۴ سال دچار اختلالات روانی از جمله اضطراب، افسردگی و اختلال استرس پس از ضربه هستند.

این در حالی است که از هر پنج زن ۲۵ ساله به بالا یک نفر در چهارچوب نوعی اختلال روانی قرار می‌گیرد.

دکتر سنِویراتنه در مورد نتیجه این پژوهش پس از انتشار می‌گوید این تحقیقات «به شواهدی که نشان می‌دهد این میزان (از اختلالات روانی) در میان مادران جوانتر بالاتر است می‌افزاید» و این که بسیاری از زنان جوان برای دسترسی به کمک در «تقلا» هستند.

منبع : فرادید

نظر بدهید