دستور تهیه کوفته تبریزی
آموزش آشپزی

طرز تهیه کوفته تبریزی

102بازدید

دستور تهیه کوفته تبریزی ، کوفته تبریزی یکی از معروف ترین و لذیذترین غذاهای خطه آذربایجان میباشد

دستور تهیه کوفته تبریزی

برای داشتن پنج عدد کوفته سایز متوسط شما به چهار صد گرم گوشت دو بار چرخکرده، مخلوطی از مغز ران گوسفند و فیله گوساله نیاز دارید .

چربی و گرمی گوشت گوسفندی و سردی و یکدستی گوشت گوساله باعث میشود در نهایت کوفته شما خشک نشود و طعم بهتری بگیرد .

یک عدد پیاز را رنده ریز کرده و آب آن را کاملا میگیریم، با گوشت حسابی ورز میدهیم . (آب پیاز را دور نریزید)

یک پیمانه لپه را نیم پز میکنیم، عنایت داشته باشید پخت کامل لپه منجر به وا رفتن کوفته میشود .

نصف پیمانه برنج را به صورت کته بپزید .

لپه و برنج در نهایت بدون ذره ای آب توسط گوشت کوب کوبیده میشوند، ما به میکسر نیاز نداریم اگر بتوانیم مواد را با هم توسط دستانمان خوب میکس کنیم .

سبزی کوفته فقط شامل تره و مرزه است که نسبت تره بر مرزه غالب میباشد، سبزی هارا ریز خرد کرده و بدون ذره ای آب به مواد کوفته می افزاییم

و در نهایت فقط و فقط با یک عدد تخم مرغ که به مواد کوفته اضافه میکنیم، کوفته را چسبناک میکنیم

ورز دادن و میکس کردن مواد کوفته بسیار مهم است ، پس حتما خوب ورز دهید، ما در این کوفته به آرد، آرد نخودچی، سیب زمینی و دیگر مواد اضافی نیاز نداریم .

بیس اصلی کوفته تبریزی همان است که قید شد .

دستانمان را با آب پیاز مرطوب کرده و گلوله هایی اندازه پرتقال از مواد میگیریم و لای آن را از پیاز داغ زرشک، گردو، کشمش و آلو ترش قرار میدهیم .

مواد میانی میتواند بر اساس ذایقه خانواده تغییر کند، بعضا تخم مرغ آب پز نیز در میان کوفته قرار میدهند .

کوفته را کامل جمع کنید، هیچ درزی نباید از کوفته باز بماند، کوفته را همراه با روکشی به یخچال منتقل میکنیم.

یک عدد پیاز را مکعبی برش داده و در روغن تفت میدهیم، ادویه زده و دو قاشق پر رب خانگی به آن می افزاییم .

عرض کردم رب خانگی چون طعم و رنگ و سفتی آن با رب های کارخانه ای فرق دارد، بنابراین این مقدار رب میتواند متغیر باشد

دو عدد گوجه فرنگی را پوره کرده به سس می افزاییم .

سس که به جوش آمد یکی یکی کوفته هارا با کفگیر به آرامی وارد سس میکنیم، هر بار که یک کوفته وارد سس شد اجازه میدهیم دوباره سس به جوش آید تا کوفته بعدی را وارد کنیم، در ظرف را تا نیم ساعت نگذارید، و بعد نیم ساعت با قاشق آرام آرام از سس روی کوفته ها بریزید. تا فرایند پخت کامل شود .

 

منبع : مژگان جاودانی

نظر بدهید