شیر برنج کاراملی
آموزش آشپزی

طرز تهیه شیر برنج کاراملی

1.7Kبازدید

شیر برنج کاراملی یک دسر خوشمزه و مقوی برای بچه ها در خانه درست کنید و لذت ببرید.

شیر برنج کاراملی

مواد لازم :

شیر 2/5 لیوان
برنج ایرانی معطر نصف لیوان
پودر کرم کارامل 1 بسته
پودر ژلاتین 3 قاشق چایخوری سر صاف
شکر 6 قاشق مرباخوری سر صاف
وانیل کمی

طرز تهیه :

برنج را از قبل برای سه تا پنج ساعت بدون نمک خیس کنید.
سپس برنج را در قابلمه ریخته و به آن آب اضافه کنید تا بپزد و شکفته شود.
وقتی هنوز به اندازه نصف لیوان از آب برنج باقی مانده بود شیر را به آن اضافه کنید تا برنج با شیر بجوشد و خوب لعاب انداخته و غلیظ شود.
حالا 3 قاشق چایخوری پودر ژلاتین را به تدریج روی شیر برنج بپاشید و آرام مخلوط کنید تا ژلاتین در شیر برنج حل شود(حرارت را کم کنید)
سپس یک بسته پودر کرم کارامل را هم اضافه و مخلوط کنید.(از مارک خوب برای کرم کارامل استفاده کنید تا شیر برنج شما طعم خوبی بگیرد) شیر برنج را دوباره روی حرارت ملایم هم بزنید تا خوب یکدست و غلیظ شود.
در پایان نصف قاشق چایخوری وانیل هم اضافه و حرارت را خاموش کنید.
سس کارامل را در کف قالب ریخته و شیر برنج کاراملی را روی آن بریزید و در یخچال قرار دهید تا ببندد.
بعد شیربرنج کاراملی را در ظرف مورد نظر برگردانده و سرو کنید .

نکات :

میزان شکر دسر به ذائقه شما بستگی دارد ،من قاشق قاشق شکر اضافه کردم و میزان شکر ذکر شده طعم شیرین بسیار ملایمی به این دسر میدهد.

حتما فقط از یک بسته پودر کرم کارامل استفاده کنید در غیر این صورت شیر برنج طعم اصلی خود را از دست میدهد ،بنابراین پودر ژلاتین را به هیچ عنوان با کرم کارامل جایگزین نکنید.

میتوانید ژلاتین را ابتدا روی 1/4لیوان شیر سرد بپاشید و وقتی اسفنجی شد روی بخار آب (بن ماری)ذوب کرده و بعد به شیر برنج اضافه کنید.

من از لیوان دسته دار فرانسوی به عنوان پیمانه استفاده کردم.

طرز تهیه سس کارامل ساده

مواد لازم :

کره 100 گرم
شکر قهوه ای 1 پیمانه
خامه 1/3 پیمانه

طرز تهیه :

کره را داخل ظرفی مانند شیر جوش روی حرارت ذوب کنید.

شکر قهوه ای و خامه را اضافه کنید و آرام هم بزنید .

این سس حدود 3 دقیقه باید روی حرارت ملایم بجوشد.

پس از سرد شدن میتوانید داخل ظرف دربسته داخل یخچال نگه داری کنید .

 

نظر بدهید