طرز تهیه شیرینی نان چرخی، شیرینی نان چرخی از شیرینی های سنتی قزوینه که هم برای عصرونه مناسبه و هم برای شیرینی عید.
مواد لازم :
آرد شیرینی :٣٧۵ گرم
آردبرنج ٣٧۵ گرم
پودرقند : ٢۵٠ گرم
روغن صاف: ٢۵٠ گرم
تخم مرع : ۴ عدد( ۴ تا زرده و یک سفیده )
هل : نصف قاشق مرباخوری
پکینگ پودر : نصف قاشق مرباخوری
ماست : نصف لیوان
روش تهیه :
ابتدا پکینگ پودر و ماست رو با هم مخلوط کرده و کنار می گذاریم
روغن صاف رو کمی با همزن برقی می زنیم و سپس پودر شکر و هل رو اضافه می کنیم و خوب با همزن برقی می زنیم تا رنگش روشن شود و بعد تخم مرغها رو کمی با چنگال زده تا از حالت لختگی خارج شود و به مایه اضافه می کنیم و با همزن می زنیم و بعد مخلوط ماست و پکینگ پودر رو می ریزیم و به هم زدن ادامه میدیم
ارد برنج و ارد گندم رو با هم مخلوط کرده و به مایه اضافه می کنیم در این مرحله همزن رو کنار گذاشته و فقط با نوک انگشتان ارام ارام شروع به مخلوط کردن مواد و ورز دادن میکنیم
اصلا نباید زیاد ورز دهیم همینکه خمیر یک دست شد کافیست حالا خمیر رو گلوله کرده و روی ان نایلون می اندازیم و حداقل ۴ ساعت استراحت میدهیم .
خمیر را در چرخ گوشت ریخته و خمیر که از قالب خارج شد به اندازه های یکسان با قیچی برس می زنیم و در سینی می چینیم ( سینی نیاز به چرب کردن ندارد )
روی شیرینی ها میتوان پودرپسته یا تخم خرفه یا خرده پسته یا نارگیل رنگی و …. پاشید
فر رو از قبل گرم می کنیم رو حرارت ١٧٠ درجه و به مدت تقریبا ١٠ تا ١٢ دقیقه می پزیم البته زمان بسته به حرارت فر تقریبی است .
رسپی : مژگان جاودانی