آموزش آشپزیشیرینی و دسر

طرز تهیه گز آردى خونگى

1.7kبازدید

گز سوغات اصلی اصفهان و کرمان، یزد و چهار محال و بختیاری یکی از تنقلات شیرین معروف و سنتی ایران است.

طرز تهیه گز آردى خونگى

قبل از همه چى بگم درست کردن گز تنها چیزی که میخواد سرعت عمل و دقته

یعنی باید تندو تیز عمل کنید وگرنه دیگه اون چیزی که به دست میاری اسمش گز نمیشه .

طرز تهیه :

اول 250 گرم شکر و يك پيمانه آب رو روی حرارت ملایم قرار ميديم تا حدی که فقط شکر آب بشه.

بعد 300 گرم گلوكز رو اضافه ميكنيم. تو این زمان مواد کف می کنه و بالا مياد.

مایه رو مرتب با قاشق چوبی هم ميزنيم تا شهد مثل آب نبات کشی بشه.

پنج دونه سفیده تخم مرغ رو با همزن برقی ميزنيم تا کاملاً فرم بگیره.

برای اینکه بفهميم شهد آماده اس، يه مقدار از شهد رو داخل آب یخ بریزید، وقتى سرد شد باید حالت شکننده پیدا کنه.

مایه رو از روی حرارت برميداريم و مرتب هم ميزنيم. حالا يك قاشق گلاب به سفیده اضافه ميكنيم و با همزن برقی بزنید.

دو قاشق از شهد رو داخل سفیده بریزید و با همزن خوب بزنید.

بعد محتوای کاسه سفیده رو داخل شهد بریزید و تا وقتى كه مواد گرمه حدود 10 دقيقه هم ميزنيم.

باید مراقب باشید که مواد سرد نشه، چون خراب ميشه.

مواد رو روی شعله پخش کن روى حرارت ملایم ميزاريم. تا جایی که همزن قدرت داره با همزن بزنید.

وقتی که مواد سفت شد، با قاشق به صورت پارویی هم بزنید.

بعد 150 گرم مغز پسته رو اضافه کنید.از مایه تکه های کوچيك برداريد و اون رو گرد كنيد و روی يه مقدار آرد با دست يا كاردك فرم بديد.

حالا ميچينيم تو ظرف و با يه چاى لبريز و لب سوز و لب دوز نوش جان ميكنيم .

 

 

نظر بدهید