عدسی از انواع غذاهای ایرانی مقوی و خوشمزه است که با روشهای مختلفی پخته میشود. شما میتوانید این غذای خوشمزه را در وعده صبحانه میل کنید و از طعم و مزه بینظیر آن نهایت لذت را ببرید و تا ساعتها انرژی داشته باشید.
همه ما طرز تهیه عدسی را بلدیم، اما نکاتی وجود دارد که با رعایت آن در نهایت غذای خوشمزهتری خواهید داشت. عدس برای بدن بسیار مفید است؛ علاوه بر این تهیه آن هم بسیار کمدردسر است و در زمره غذاهای کمهزینه است. عدس سرشار از ویتامین و پروتئین بوده ویتامین C و E در عدس بهوفور یافت میشود، به همین دلیل مصرف آن برای درمان ناباروری و پیشگیری از بیماریهای قلبی، عروقی و سرطان موثر است.
همچنین عدس حاوی مقادیر زیادی آهن است که در جلوگیری از کمخونی موثر است. در کنار تمام این خاصیتها عدسی غذایی کمکالری است لذا چاقکننده نیست. پس مصرف آن برای بدن بسیار مفید است. علاوه بر این تهیه آن هم بسیار کمدردسر است و در زمره غذاهای کمهزینه است، به همین دلیل تصمیم گرفتیم این غذای خوشمزه و پرخاصیت را به شما آموزش دهیم. البته همه ما طرز تهیه عدسی را بلد هستیم، اما نکاتی وجود دارد که با رعایت آن در نهایت غذای خوشمزهتری خواهید داشت.
مواد اولیه:
عدس ۲ پیمانه
پیاز متوسط ۱ عدد
سیبزمینی متوسط ۲ عدد
رب گوجه ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
روغن مایع ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
قارچ ۱۰۰ گرم در صورت دلخواه
نمک به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
آبلیموی تازه به میزان لازم
طرز تهیه:
۱- برای تهیه عدسی باید از عدس ریز استفاده کنید. عدس را حداقل از یک ساعت قبل با آب سرد خیس کنید. سپس پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و با حرارت کم تفت دهید تا نرم و کمی طلایی شود. بعد زردچوبه را هم به آن اضافه کنید. کمی تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.
۲- در مرحله بعد آبی که عدس را با آن خیس کرده بودید خالی کنید؛ بعد عدس را به مواد اضافه کنید. سپس به اندازهای که روی مواد را بگیرد آب درون قابلمه بریزید. ابتدا حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید. بعد از اینکه جوش آمد حرارت را کم کنید تا ریز جوش بزند و با حرارت کم خوب جا بیفتد.
۳- زمانی که عدس تقریباً پخته شد حدود ۳۰ دقیقه آخر سیبزمینی و قارچ را اضافه کنید. میتوانید سیبزمینیها را به صورت نگینی خرد کنید یا اینکه درشتتر خرد کنید و بعد از پخت آن را بکوبید. البته اگر سیبزمینی را نگینی خرد کنید ظاهر زیباتری دارد.
۴- در مرحله آخر چاشنیها یعنی نمک، فلفل، رب و آبلیموی تازه را اضافه کنید. برای اینکه بوی خامی رب گرفته شود آن را کمی تفت دهید. اگر ادویه و چاشنیها را زود اضافه کنید باعث دیرپز شدن عدس میشود و هم اینکه عطر و بوی ادویهها از بین خواهند رفت.
فوت و فنهای پخت یک عدسی خوشمزه
۱- برای گرفتن نفخ عدس، بهتر است آن را از ۲۴ ساعت قبل خیس کنید. لازم به ذکر است که زمان خیس کردن عدس نباید بیشتر از ۲۴ ساعت باشد، زیرا عدسها در هنگام پختن له میشوند و پوست آنها جدا میشود.
۲- برای خوشطعم شدن عدسی میتوانید از استاک مرغ یا سبزیجات استفاده کنید. اگر از استاک استفاده میکنید نمک را حذف کنید، چون استاک حاوی نمک است بنابراین در انتهای پخت بچشید اگر لازم بود نمک اضافه کنید.
۳- برای اینکه عدسی سریعتر پخته شود ابتدا پیاز را در روغن تفت دهید و بعد از طلایی شدن، عدسها را به آن اضافه کنید. سپس آب اضافه کنید با این کار عدسها سریعتر میپزند. اگر در حین پخت آب عدسی تمام شد فقط آب در حال جوش به آن اضافه کنید.
منبع: فرارو