آموزش آشپزیشیرینی و دسر

چطور کیکی با سطح صاف بپزیم؟

1.6kبازدید

داشتن کیک مسطح یکی از مشکلاتی رایج در پخت کیک است. معمولاً در پخت کیک با روش‌های مختلف، با کیکی با سطح برآمده و گنبدی شکل مواجه می‌شویم. الیته این برآمدگی طبیعی است و هیچ تأثیر بدی در کیفیت یا طعم کیک ندارد. حتی گاهی اوقات به ویژه در کیک‌های لوف مانند که شبیه به نان هستند باعث زیبایی بیشتر هم می‌شود. اما گاهی ترجیح می‌دهیم سطح کیکمان صاف باشد. مخصوصاً اگر قصد لایه لایه کردن و تزیین کیک را داشته باشیم.

چطور کیکی با سطح صاف بپزیم؟

البته یک راه ساده که همه با آن آشنا هستیم این است که سطح کیک را با چاقو ببریم و بدین ترتیب به سطح صاف مطلوبمان دست پیدا کنیم. اما ممکن است با چاقو کیک کاملاً صاف نشود و به هر حال ممکن است مایل باشیم کیک را زخمی نکنیم. برای پختن کیک مسطح هم راه‌هایی وجود دارد.

روش اول:

اول از همه باید بدانیم دلیل گنبدی شدن کیک این است که معمولاً دور کیک زود‌تر از وسط آن پخته می‌شود، یعنی سطح دور کیک زود‌تر سخت و خشک می‌شود و جایی برای پف کردن ندارد و در نتیجه تنها وسط آن پف می‌کند؛ بنابراین یکنواخت بودن دمای فر و سرعت کمتر پخت به این روند کمک می‌کند. مثلاً اگر دستور کیک دمای فر را ۱۸۰ درجه سانتیگراد تعیین کرده می‌توانیم از دمای ۱۵۰ درجه استفاده کنیم و در عوض زمان پخت را بیشتر کنیم. البته حتماً باید مراقب باشیم بیش ازحد کیک را در فر نگه نداریم.

چطور کیکی با سطح صاف بپزیم؟

روش دوم:

روش دیگری که می‌توانیم از آن برای دست یافتن به کیک مسطح استفاده کنیم، این است که از نوار‌های حوله‌ای استفاده کنیم. برای این کار تنها احتیاج به یک حوله تمیز داریم. حتی می‌توانید از حوله‌های آشپزخانه قدیمی استفاده کنید. به این ترتیب که حوله را به شکل نوار‌هایی به عرض قالب کیک ببرید، یکی از نوار‌ها را مرطوب کنید و دور قالب کیک ببندید. برای محکم کردن آن می‌توانید از سنجاق قفلی استفاده کنید. خنکی و رطوبت حوله مانع از پخت سریع دور کیک و برآمده شدن وسط آن می‌شود.

نکته: برای زیبایی بیشتر سطح کیک، قبل از قرار دادن خمیر کیک در فر، یکی دو بار قالب را به آرامی روی سطح صافی بکوبید تا حباب‌های روی خمیر از بین برود.

منبع : ایران کوک

نظر بدهید