آموزش آشپزیغذاهای ایرانی

نان زیره و سیاه دانه، پرطرفدار و درمانی

946بازدید

نان زیره و سیاه دانه به دلیل داشتن دو چاشنی مفید زیره و سیاه دانه علاوه بر طعم متفاوت، دارای ارزش غذایی و درمانی نیزمی باشد. زیره و سیاه دانه از ادویه‌هایی هستند که در خاورمیانه در انواع غذا‌ها استفاده شده و به شدت نیز طرفدار دارند. نان زیره و سیاه دانه را به راحتی می‌توان آماده کرد و به همراه غذا‌ها یا به تنهایی بعنوان وعده کامل میل کرد. اگر قصد تهیه این نان خوشمزه را دارید به شما پیشنهاد می‌شود که دستور پخت آن را با دقت مطالعه کنید. زیره موجود در این نان خواص بسیاری دارد و از چاشنی‌های پر خاصیت محسوب می‌شود.

طرز تهیه نان زیره و سیاه دانه

زیره طبع گرمی دارد، در انواع خورش‌ها و پلو‌ها استفاده شده و در تقویت قوای بدن موثر است. مصرف زیره به دلیل آهن فراوانی که دارد در غذا‌ها برای بانوان بسیار مناسب بوده و توصیه شده است. زیره بسیار زود هضم است و اگر همراه دیگر غذا‌ها میل شود باعث تسریع روند هضم غذا می‌شود. این ادویه به دلیل فیبر فراوانی که دارد باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش می‌شود. سیاه دانه که دیگر ادویه استفاده شده در پخت این نان است ارزش غذایی بالایی دارد و مصرف آن برای تمامی افراد در تمامی سنین توصیه شده است. به دلیل خواص فراوان زیره و سیاه دانه مصرف این دو ادویه در برنامه غذایی گوشزد شده است.

سیاه دانه بیماری ها‌ی کبد را درمان می‌کند، در درمان دیابت مفید است، باعث بهبود زخم‌های عفونی معده می‌شود، کاهش دهنده کلسترول خون است و به تقویت حافظه نیز کمک می‌کند. از نمونه نان‌های مشابه این نان خوش عطر می‌توان به نان فطایر پنیری، نان گیسو، نان اچما و نان یوخا اشاره کرد.

مواد لازم

آرد گندم سبوس‌دار: ۱۲۰ گرم
سبزی‌های معطر خشک: نصف قاشق چایخوری
بیکینگ پودر: نصف قاشق چایخوری
روغن آفتابگردان یا هسته انگور: دو قاشق غذاخوری
ماست دو و نیم درصد چربی: ۱۰۰ گرم
زیره و سیاه دانه: یک قاشق غذاخوری

مراحل پخت نان زیره و سیاه دانه

آرد را با بیکینگ‌پودر و سبزی‌های معطر مخلوط کنید.

سپس روغن آفتابگردان یا هسته انگور و ماست را به آرد اضافه کنید.

آن‌ها را با هم همبزنید تا صاف و یک دست شوند.

خمیر را به ۱۵ قسمت مساوی تقسیم کنید.

هر قسمت را به صورت نان‌های کوچک ۱۰ سانتی‌متری و مربع شکل باز کنید.

زیره و سیاه دانه را روی سطح صافی مانند سینی بریزید و نان‌ها را در داخل آن‌ها غلت دهید.

سپس خمیر‌ها را به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید.

بعد از گذشت یک ساعت کف سینی را چرب کنید و با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد نان‌ها را درون فر قرار دهید.

به مدت ۲۰ دقیقه اجازه دهید تا پخته شوند.

بعد از پخت، نان‌ها را از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید تا خنک شوند.

بعد از خنک شدن می‌توانید آن‌ها را سرو کنید.

منبع: غذالند

نظر بدهید