لاک و عوارض آن برای کودکان 2
سلامت کودکانکافه سلامت

لاک و عوارض آن برای کودکان

2.5kبازدید
تاریخچه لاک
گفته می‌شود تاریخ استفاده از اولین لاک‌ها به ۳هزار سال قبل از میلاد مسیح بازمی‌گردد. در آن زمان، چینی‌ها ناخن‌هایشان را با صمغ عربی و سفیده تخم‌مرغ به رنگ قرمز یا صورتی درمی‌آوردند. بعد از آن، مصری‌ها از حنا استفاده کردند و نوک انگشتان و ناخن‌هایشان را رنگ ‌زدند. لاک ناخن به شکلی که در حال حاضر در بازار وجود دارد، در سال ۱۹۲۰ میلادی تولید شد و میشل منارد، مبدع آن بود.جالب است بدانید که این زمان مصادف است با تولید اولین رنگ اتومبیل در دنیا.توصیه می‌شود هرگز برای کودکان زیر ۷سال که عادت به انگشت مکیدن یا جویدن ناخن دارند، لاک‌ نزنید زیرا تحقیقات ثابت کرده که خوردن این ترکیبات می‌تواند روی ضریب هوشی کودکان و رشد آنها اثر منفی بگذارد ..

لاک و عوارض آن برای کودکان

سمی بودن لاک موضوعی قطعی و به‌اثبات‌رسیده است. لاک‌ها حاوی ترکیباتی هستند که به ۳ THE BIG معروفند و می‌توانند عامل مشکلات مغزی و برخی سرطان‌ها باشند. بسیاری از پزشکان توصیه می‌کنند برای کودکان از لاک و لوازم آرایشی استفاده نکنید زیرا این ۳ ترکیب می‌توانند توان ذهنی و بهره هوشی کودکان را پایین آورده و عامل بروز برخی حساسیت‌ها و بیماری‌ها در آنها باشند. با دکتر محمدعلی نیلفروش‌زاده،‌متخصص پوست و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره استفاده از لاک برای کودکان و لاک‌های مخصوصی که ادعا می‌شود متخصص کودکان و از این مواد سمی مبرا هستند، گفت‌وگو کرده‌ایم.

 آیا این موضوع صحت دارد که لاک، حاوی مواد سمی و سرطان‌زاست؟
بله، لاک حاوی ۳ نوع ترکیب مضر است؛ تولوئن که نوعی رزین است و باعث روان شدن لاک می‌شود. این ترکیب در مجاورت هوا به بخاری با بوی تند و شیرین تبدیل می‌شود و عامل حساسیت پوستی و تنفسی است. ترکیب مضر بعدی دی‌بوتیل فتالات است که در واقع مایعی چرب است و مقادیر زیاد آن می‌تواند روی هورمون‌های جنسی اثر منفی بگذارد و باعث خارش چشم و پوست و حتی حلق شود. ترکیب سوم هم فرمالدیید‌ها هستند. این مواد به‌عنوان سرطان‌زا معرفی شده‌اند. فرمالدیید‌ها عامل سفتی لاک هستند و از نفوذ باکتری به لاک پیشگیری می‌کنند. اگر میزان فرمالدییدی که وارد بدن می‌شود، کم باشد، مشکلی ایجاد نمی‌شود اما حتی میزان کم آن هم می‌تواند باعث بروز حساسیت شود و عامل آبریزش چشم و بینی باشد.

بر این اساس، استفاده از لاک‌ها می‌تواند به شدت مشکل‌ساز باشد و باید ممنوع شود. درست است؟
ببینید، مشکل اصلی را آرایشگران در سالن‌های آرایش پیدا می‌کنند که تهویه هوای آن مطبوع نیست. در ضمن توصیه می‌شود برای کودکان زیر ۷ سال که عادت به انگشت مکیدن یا جویدن ناخن دارند نیز لاک‌ نزنید زیرا تحقیقات ثابت کرده، خوردن این ترکیبات می‌تواند روی ضریب هوشی کودکان و رشد آنها اثر منفی بگذارد. این موضوع در مورد خانم‌های باردار نیز صحت دارد؛ یعنی بهتر است در دوران بارداری لاک‌ نزنند زیرا ترکیبات مضر لاک می‌تواند روی توان هوشی جنین اثر منفی داشته باشد.

اما بیشتر دختربچه‌ها از همان حوالی ۳سالگی دوست دارند مثل مادرشان رفتار کنند و وقتی مادر لاک می‌زند، آنها هم دوست دارند لاک بزنند.

جایگزینی برای لاک وجود دارد یا راه‌حلی ایمن می‌توانید توصیه کنید؟

بهتر است برای کودکان از لاک‌های سنتی استفاده نکنید. انواع لاک‌های مختص کودکان در بازار موجود است که بر پایه آب هستند و به راحتی با آب و صابون شسته می‌شوند و مواد مضری ندارند. برخی از این انواع نیز اصطلاحا بیو هستند. در این مدل لاک‌ها به جای حلال‌ها و روان‌کننده‌ها از خمیر چوب، پنبه، ذرت، سیب‌زمینی یا گندم استفاده شده است. البته دوام این لاک‌ها کوتاه‌تر و میزان براقیت آنها کمتر است، ولی یک مزیت قابل توجه دارند؛ اینکه حداقل سمی نیستند. برخی از انواع لاک ساختنی در خانه هم وجود دارد که پایه آن آرد ذرت و آب و رنگ‌های خوراکی است. البته این مدل هنوز وارد کشور ما نشده است.

 

منبع نی نی بان

نظر بدهید