طرز پخت گبولی گوشت یک غذای سنتی از هرمزگان
مواد لازم برای ۴ نفر:
پیاز بزرگ :۱ عدد
نخود : ۱۵۰ گرم
گوشت گوساله (برش خرده ی ترکیبی، خام ) :۱۰۰۰ گرم
سیب زمینی ( آب پز، پوست کنده، بدون نمک) :۱ متوسط
کشمش ( بدون دانه ) :۱/۲ پیمانه سر پر
برنج( خام ) :۳ پیمانه
رب گوجه فرنگی:۲ قاشق غذا خوری
طرز تهیه گبولی گوشت :
نخود را از قبل خیس کرده و آن را می پزی و گوشت را با یک عدد پیاز می پزیم.پیاز را تفت داده و زرد چوبه ،نمک وفلفل را اضافه می کنیم. یک قاشق رب را اضافه می کنیم و تفت می دهیم.نخود های پخته را اضافه کرده و بر روی حرارت کم ۱۰ دقیقه می گزاریم دم بکشد.
تکه های گوشت را با ادویه و زرد چوبه زده و در یک ماهی تابه جدا در روغن سرخ می کنیم.گوشت ها را از روغن خارج می کنیم و در همین ماهی تابه سیب زمینی آب پز شده را سرخ می کنیم.
برنج را در آب گوشت به صورت کته دم می کنیم (در صورت نیاز به آن روغن اضافه می کنیم)
برنج را در دیس می کشیم روی آن را با نخود سیب زمینی و گوشت سرخ شده می پوشانیم(به دلخواه می توان به نخود کشمش هم اضافه کرد)
ترفندسرآشپز:
در دستور اصلی این غذا سیب زمینی را آب پز کرده خلال میکنند و سپس سرخ میکنند.
کشمش هم در مواد کناری برنج استفاده میشده.
گوبولی از هند وارد ایران شده.
در تهیه این غذا از برنج هندی استفاده شده.
اگر دوست داشتید مواد کناری برنج نرمتر شوند میتوانید کمی آب مرغ به آن اضافه کرده و درش را بگذارید تا بجوشد و نرمتر شود.
منبع: پارسینه