آموزش آشپزیغذاهای خارجی

طرز تهیه لاهماجون؛ پیتزایی به روش ترک‌ها

975بازدید

لاهماجون یا پیتزای ترکی یکی از غذاهای معروف و قدیمی آسیایی است. ترکیب گوشت با سبزیجات تازه روی یک لایه خمیر نازک که در فر برشته می‌شود، حسابی وسوسه بر‌انگیز است. با ما همراه باشید تا در ادامه طرز تهیه لاهماجون ترکیه را به شما آموزش دهیم.

لاهماجون یک غذای معروف در ترکیه، ارمنستان و کشورهای عربی است و به نام پیتزای ترکی، پیتزای ارمنی یا حتی پیتزای عربی در دنیا معروف است. لاهماجون ریشه عربی دارد و از «لحم عجین» به معنی گوشت و خمیر آمده است که در واقع ترکیبات اصلی این غذا هستند.

برای نان لاهماجون از خمیر پیتزا، نان پیتا یا خمیر یوفکا می‌توان استفاده کرد. در این دستور پخت، ما از خمیر پیتزا استفاده کردیم که طعم و بافت بسیار بهتری دارد. این دستور غذا می‌تواند یک انتخاب عالی برای یک ناهار سریع و خوشمزه یا یک شام جذاب برای تعداد زیادی مهمان باشد. می‌توانید آن را به هر اندازه‌ای بپزید یا بعد از پخت برش بزنید و در کنار غذاهای دیگر سرو کنید.

طرز تهیه لاهماجون

طرز تهیه لاهماجون ساده
مواد لازم برای ۳ نفر

گوشت چرخ شده: ۲۰۰ گرم
خمیر پیتزا
پیاز: ۱ عدد
جعفری: ۱۰ شاخه
گوجه‌فرنگی: ۱ عدد
فلفل دلمه‌ای: ۱ عدد کوچک
سیر رنده شده: ۳ حبه
رب گوجه‌فرنگی: یک و نیم قاشق غذاخوری
روغن زیتون: یک چهارم پیمانه
پودر پاپریکا، زیره، نمک، پول بیبر (پرک فلفل ترکیه‌ای): به میزان لازم

طرز تهیه لاهماجون

چطور خمیر پیتزا درست کنیم؟

مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا (برای ۴ نفر)

آرد سفید: ۲٫۵ پیمانه
مایه خمیر: ۱٫۵ قاشق مرباخوری
نمک: ۱ قاشق مرباخوری
شکر: ۱ قاشق مرباخوری
شیر ولرم: ۱ پیمانه
کره آب شده: یک‌چهارم پیمانه

طرز تهیه خمیر پیتزا خانگی با شیر

۱.در یک کاسه‌ی بزرگ شیر ولرم را با مایه خمیر، شکر و کره‌ی آب شده مخلوط کنید تا مواد کاملا در شیر حل شوند.

۲.بعد از حل شدن تمام مواد در شیر، نیمی از آرد را به مخلوط اضافه کنید و آن را هم بزنید. غلظت مایه‌ی شما در این مرحله باید شبیه به غلظت مایه‌ی کیک باشد.

۳.روی ظرف را با یک پارچه‌ی بزرگ بپوشانید و برای مدت ۱۰ دقیقه در گوشه‌ی آشپزخانه قرار دهید تا مایه خمیر فعال و حباب‌های ریزی مانند تصویر در آن ایجاد شود.

۴.بعد از ۱۰ دقیقه روی ظرف را کنار بزنید و نمک و مابقی آرد را در چند مرحله به مایه اضافه کنید. مایه را هم بزنید تا کم کم خمیر پیتزای شما شکل بگیرد.

۵.مایه‌ی شما در این مرحله باید شکل خمیر را به خود گرفته باشد اما هنوز به دست بچسبد. روی میز کار یا یک تخته را آرد بپاشید و خمیر را روی آن ورز دهید. در صورت نیاز کم کم روی خمیر آرد بپاشید تا جایی که دیگر به دست نچسبد.

۶.بعد از ۱۰ دقیقه ورز دادن خمیر، دیواره‌های یک کاسه‌ی بزرگ را کمی چرب کنید و خمیر را در آن قرار دهید. روی ظرف را سلفون بکشید و سپس با دستمال بپوشانید و اجازه دهید برای مدت ۱ الی ۲ ساعت در جای نسبتا گرم استراحت و حسابی پف کند.

۷.بعد از حدود ۲ ساعت، خمیر شما باید حداقل ۲ برابر اندازه‌ی اولش پف کرده و آماده‌ی استفاده شده باشد.

طرز تهیه لاهماجون

۱.پیاز، سیر، گوجه‌فرنگی، و فلفل دلمه‌ای را خرد کرده و در میکسر بریزید تا کاملا میکس شوند. می‌توانید از چرخ گوشت یا رنده‌ی ریز هم برای پوره و میکس کردن مواد استفاده کنید.

طرز تهیه لاهماجون

۲.جعفری‌ها را با یک چاقوی تیز ساطوری کنید.

طرز تهیه لاهماجون

۳.حالا گوشت چرخ شده، پوره‌ی سبزیجات، جعفری ساطوری شده، رب گوجه‌فرنگی، روغن زیتون و ادویه‌ها را در یک ظرف با هم مخلوط کنید.

طرز تهیه لاهماجون

۴.خمیر پیتزا که از قبل آماده کرده بودید را به ۱۰ چانه تقسیم کنید. حالا یکی از چانه‌ها را به ضخامت ۲ میلی‌متر روی میز کار پهن کنید و یک لایه نازک از مواد را روی آن قرار دهید. فر را از قبل گرم کنید و قالب مخصوص فر را یک لایه کاغذ روغنی قرار دهید و روی کاغذ را چرب کنید. سپس خمیر را مانند تصویر داخل قالب قرار داده و در طبقه وسط فر بگذارید. دمای فر را روی ۱۸۰ درجه‌ی سانتی‌گراد، برای مدت زمان ۲۰ تا ۳۰ دقیقه تنظیم کنید و گزینه‌ی پخت از بالا و پایین بدون فن را انتخاب کنید.

بهتر است بعد از ۲۰ دقیقه به لاهماجون سر بزنید و در صورت پختن آن را از فر خارج کنید تا خشک نشود.

طرز تهیه لاهماجون

۵.نوش جان.

طرز تهیه لاهماجون

منبع:دیجی‌کالا

نظر بدهید