آموزش آشپزیغذاهای ایرانی

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

1.9kبازدید
یکی از جذابیت های خطه سرسبز شمال کشور، به ویژه استان گیلان غذاهای محلی این منطقه است. خورش ترش واشیکی از خورش‌های لذیذ و خوشمزه گیلان است.

مواد لازم برای تهیه خورشت ترش واش

  • ۱ عدد سینه مرغ بزرگ یا دو عدد سینه مرغ کوچک
  • ۳ عدد بادمجان
  • ۲ عدد گوجه فرنگی
  • ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • ۲ قاشق مرباخوری سیر رند شده
  • ۲۰۰ گرم سبزی خرد شده (ترش واش، گشنیز، ترشک، نعنا، خالواش، چغندر، سیر، چوچاق)
  • آب نارنج به مقدار لازم
  • نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

مراحل تهیه خورشت ترش واش

ابتدا باید سینه مرغ رو کاملا به نمک و زرچوبه آغشته کرده و بعد دو طرفش رو داخل روغن سرخ کنین. من از ۱ عدد سینه مرغ بزرگ استفاده کردم و از وسط به صورت طولی برشش زدم.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

مرغ رو بعد سرخ شدن از ماهیتابه در بیارین و داخل همون روغن سیرتون رو سرخ کنین.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

کمی که سیر سرخ شد رب گوجه فرنگی رو هم اضافه کنین و موادو تفت بدین تا رب سرخ بشه و از خامی دربیاد. میتونین به جای رب گوجه فرنگی از رب آلوچه هم استفاده کنین.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

سبزی های خرد شده رو هم با کمی روغن داخل یه ماهیتابه دیگه سرخ کنین.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

حالا سبزی سرخ شده رو به مخلوط رب و سیر سرخ شده اضافه کنین.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

مواد رو حدود ۲ الی ۳ دقیقه با هم تفت بدین.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

حالا به مخلوط سبزیتون حدود ۱ الی ۲ لیوان آب و مرغ های سرخ شده رو اضافه کنین. در ماهیتابه رو بذارین و اجازه بدین تا با حرارت ملایم خورشت جا بیوفته و مرغ ها هم مغز پخت بشن.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

در این حین بادمجون هایی که بهشون نمک زدین و تلخیشون رو گرفتین سرخ کنین.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

بعد گوجه هارو هم از وسط نصف کرده نمک بزنین و سرخ کنین.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

بعد حدود ۱ ساعت خورشت جا میوفته و مرغ ها هم میپزن در این مرحله به خورشتتون آب نارنج اضافه کنین تا به حد دلخواهتون ترش بشه نمک و فلفل رو هم فراموش نکنین.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

در یک ربع نهایی پخت هم بادمجون و گوجه های سرخ شده رو به خورشت اضافه کنین و بذارین تا خورشت تنگ آب بشه و بادمجون و گوجه هم مزه بگیرن.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

حالا خورشت لذیذ شما حاضره … نوش جان

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

منبع: دو نفره

نظر بدهید