برنج سرخ کرده چینی یکی از غذاهای مشهور و رنگارنگ چینی است که به دلیل داشتن موادی خوب مورد توجه سایر کشورها نیز قرار گرفته است. این برنج با پلوی پخته، تخم مرغ و سبزیجات درست میشود.
بعضی از ما تصور خوبی نسبت به غذاهای چینی نداریم شاید به دلیل دیدن انواع چیزهای عجیب و غریب در مورد آنچه که مردم این کشور پهناور میخورند، باشد، اما در آشپزی چینی همانند اکثر کشورهای آسیایی برنج نقش مهمی در سبد غذایی دارد. برنج سرخ شده چینی یکی از غذاهای مشهور چینی است که به دلیل ظاهر زیبا و همچنین ترکیب مناسب کربوهیدرات، پروتئین و سبزیجات پر فیبر مورد استقبال مردم سراسر دنیا قرار گرفته است. شاید بعضی از شما تجربه همراهی تخم مرغ سرخ کرده با برنج را در دوران کودکی داشته باشید. وقتی که خورش تمام شده، اما برنج زیادی اضافه مانده، ولی مادر خانواده وقتی برای درست کردن خورش ندارد. در اینجور مواقع برنج سرخ شده به کار شما میآید. در حقیقت برنج سرخ شده چینی با برنج باقیمانده در یخچال درست میشود.
نوع چینی اصلی در همان تابه معروف وک چینی درست میشود. به این صورت که ابتدا زرده از سفیده جدا میشود. سبزیجات در یک ماهیتابه سرخ میشود و در انتها سفیده به آن افزوده شده مرتب بهم زده میشود تا تکههای سفیده در همه جای سبزیجات پخش شود. بعد از آن طرف زرده را با برنج مخلوط میکنند بطوری که برنج کاملا با زرده مخلوط شده و زرد رنگ میشود. سپس این برنج هم جداگانه با اندکی روغن سرخ میشود. در انتها این دو با هم ترکیب میشوند. اما جدیدا به جای این کار این دو را ترکیب و خلاصه کردهاند. البته برنج سرخ شده چینی انواع مختلفی دارد، اما این نوع با تخم مرغ و سبزیجات از سایرین مشهورتر است.
مواد لازم:
کره: ۳ قاشق غذاخوری
تخم مرغ: ۲ عدد
هویج: ۲ عدد متوسط
پیاز سفید: ۱ عدد کوچک
نخود سبز پخته: ۱/۲ پیمانه
سیر: ۳ حبه رنده شده
برنج پخته سرد: ۴ پیمانه (برنج معطر بهتر است)
پیازچه: ۳ عدد
سویا سس: ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
روغن ارده: ۱/۲ قاشق چایخوری
طرز تهیه:
۱. پیاز و هویج را نگینی کرده، پیازچهها را هم بصورت نازک حلقه حلقه میکنیم. حبههای سیر هم باید رنده شوند.
۲. ۱/۲ قاشق غذاخوری کره را در ماهیتابه ریخته و روی گاز با حرارت متوسط به بالا گرم کنید. تخم مرغها را شکسته و در کاسهای بهم میزنیم. تخم مرغها را داخل کره میریزیم. خوب بهم میزنیم تا به حالت اسکرامبل یا همان بهم خورده در بیاید. تخم مرغ باید به شکل تکههای کوچک سرخ شود. وقتی تخم مرغها مقداری سرخ شدند آنها را در ظرفی بریزید و کنار بگذارید.
۳. یک قاشق غذاخوری کره را در ماهیتابه بریزید. بگذارید کره ذوب شود. هویج، پیاز، نخود سبز و سیر را داخل ماهیتابه بریزید و با مقداری نمک و فلفل مزه دار کنید. آنها را به مدت ۵ دقیقه تفت دهید یا تا زمانی که پیاز و هویج نرم شوند.
۴. شعله را بیشتر کنید تا گرما بالا برود. سبزیجات را در یک طرف ماهیتابه جمع کنید. باقیمانده کره را به ماهیتابه اضافه کنید و در حین ذوب شدن مرتب بهم بزنید. بلافاصله پس از ذوب شدن کره، برنج را به محتویات ماهیتابه اضافه کنید. در صورت تمایل سس سویا را به برنج اضافه کنید. سپس برنج و سبزیجات را ترکیب کنید. میتوانید از ابتدا برنج را بگذارید همراه سبزیجات سرخ شود. آن را بهم بزنید تا سبزیجات و برنج با هم ترکیب شوند. این بهم زدن و سرخ کردن برنج را به مدت ۱۵ تا ۲۰ ثانیه یا ۳ دقیقه ادامه دهید یا تا زمانی که متوجه شوید برنج و سبزیجات به میزان جزئی تغییر رنگ به قهوهای دادهاند.
۵. پیازچه خرد شده، روغن کنجد و تخم مرغ سرخ شده را به مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید؛ و بهم بزنید تا ترکیب شوند.
۶. محتویات داخل ماهیتابه را مزه کنید در صورت نیاز به آن نمک و فلفل اضافه کنید. در این زمان برنج سرخ شده چینی ما آماده است. این غذا را همان لحظه و بصورت گرم سرو میکنیم.
نکات مهم:
در صورت تمایل نداشتن به کره میتوانید به جای آن از روغن زیتون سبک یا هر روغن گیاهی دیگری که دارید استفاده کنید.
معمولا این غذا به صورتهای مختلفی درست میشود، روش سختتر را در ابتدای مطلب به شما گفتم. بعضیها برنج را سرخ کرده، کنار میزنند، سبزیجات را در وسط ماهیتابه سرخ میکنند و روی برنجها میریزند و در انتها هم تخم مرغ را در وسط ماهیتابه سرخ میکنند بنابراین بی شمار راه برای درست کردن برنج سرخ شده چینی وجود دارد.
این غذا همراه با میگو، مرغ و یا گوشت نیز درست میشود، ولی جایگزینی تخم مرغ به عنوان پروتئین هم ارزانتر است و هم سریعتر.
سس سویا الزامی نیست، اما باعث تغییر رنگ و مزهای خوب در برنج میشود. شما میتوانید انواع مدل این غذا را به سلیقه خودتان و با سبزیجاتی که دوست دارید درست کنید.
میتوان از برنج پخته تازه هم استفاده کرده، اما برنجی که در یخچال مانده بهتر است و اصلا این روش برای استفاده از برنج باقیمانده است.
نوع ادویه جاتی که استفاده میکنید بستگی به سلیقه و منطقه زندگی شما دارد، اما اگر بخواهید تنها از طعم محتویات داخل غذا بهره ببرید بهتر است ادویه استفاده نکنید و تنها به همان طعم دهندههای نمک و فلفل سیاه بسنده کنید.
منبع:برترین ها