طرز تهیه آش رشته و نکته های مهم برای اینکه یک آش خوشمزه و جا افتاده داشته باشید.
مواد لازم :
لوبیا چیتی1 لیوان
نخود1 لیوان
عدس1 لیوان
رشته آش600 گرم
پیاز داغ1 لیوان
سیر داغ1/2 لیوان
نعنا داغ به مقدار لازم برای تزیین
کشک 5قاشق غذاخوری
سبزی آش (تره،جعفری،گشنیز،شوید،اسفناج) 2 کیلوگرم
طرز تهیه آش رشته :
حبوبات را براي کاهش نفخ ناشی از آن یک روز قبل خیس کنید و 2 تا 3 بار آب آن ها را عوض کنید و دور بریزید.
پیازها را سرخ کنید و سیر داغ را هم آماده کنید. پیاز داغ ها را با زردچوبه کمی تفت دهید.
نخود، لوبیا و نصف سیر داغ و پیاز داغ را درون قابلمه بریزید و تا با هم پخته شوند. سپس عدس و سبزی خرد شده را هم به بقیه مواد آش رشته اضافه کنید.
سبزی که پخته شد رشته آش را اضافه کنید و هم بزنید تا رشته ها به یکدیگر نچسبند. زمانی که از پختن رشته ها اطمینان پیدا کردید کشک را اضافه کنید. بعد از 5 دقیقه گاز را خاموش کنید. و اجازه دهید که آش رشته کمی جا بیافتد.
اینم چند تا نکته ی مهم برای یه آش خوشمزه:
*قابلمه باید گنجایش مواد را داشته و کمی بزرگتر از حجم آش رشته باشد تا رشتهها به هم نچسبه و خمیر نشود.
*سبزی آش رشته باید بدون ساقه بوده و درشت خرد شود تا آش رشته زیباتر به نظر بیاد.
* پیاز داغ داخل آش رشته نباید کم باشد تا آش بهتر جا بیفتد.
*رشته آش حتماً باید از نوع مرغوب تهیه شود.
* نمک آش رشته را بعد از اضافه کردن رشته و کشک می توان تست کنید تا آش شور نشود.
* کشک را در آش رشته نباید جوشاند چون تفاوت حرارت کشک و آش رشته باعث می شود کشک ببرد. میتوان آش را بدون کشک (برای کسانی که کشک نمیخورند) سرو کرد که در این صورت هم تفاوت رنگ سبزی، رشته و کشک بهتر نمایان میشود و هم آش رشته خوش رنگتر و زیباتر میشود.
* کشک حتماً باید ۲۰ دقیقه بجوشد (از نظر سلامتی و بهداشت غذا).
* حرارت کشک و آش رشته موقع مخلوط کردن با هم تقریباً یکی باشد تا کشک نبرد.
* برای درست کردن نعنا داغ ۲ قاشق روغن را داغ کرده نعنا خشک بریزید و فوراً خاموش کنید تا نعنا نسوزد.
*زمان جا افتادن آش رشته زمانی است که لعابی رقیق روی آش را بگیرد، آش رشته رو به ته گرفتن باشد و رشته، بوی خامی ندهد. در این زمان باید حرارت زیر آش رشته را خاموش کرد. البته زمان جا افتادن آش رشته بستگی به نوع رشته نیز دارد.
منبع: foods.arezoo