دلایل روان شناسی در ازدواج 1
روانشناسیکافه سلامت

دلایل روان شناسی در ازدواج

1.8kبازدید

به چه دلایلی ازدواج کنیم خوب است ؟

در این باره صحبت کردن مستلزم اینست که نگاه واقعی تری به ازدواج داشته باشیم.

نوشتم واقعی تر زیرا ازدواج هنوز در ذهن بسیاری از مردم مهمترین تصمیم زندگی هست. من قصد دارم “اهمیت کاهی”

معقولی در این زمینه صورت دهم. ما ازدواج نمی کنیم که بدبخت یا خوشبخت بشویم.

شبیه کنکور دانشگاه که فقط محل قبولی شما نیست که تعیین می کند پس فردا آدم موفقی بشوید یا نه

( هر چند بی اهمیت نیست) بلکه شیوه درس خواندن و تدبیر شخصی دانشجو است که در سرنوشت کاری او موثر است.

ازدواج نیز مهمه با کی صورت می گیره ولی نه اینکه فقط این انتخابه هست که مهمترینه!

دلایل روان شناسی در ازدواج

بلکه شیوه همسربودن شما به مراتب اهمیت بیشتری دارد!

دلایلی را که آدمها ازدواج کرده اند و سرخورده نشده اند را در لیست پایین درج کرده ام:

– امنیت عاطفی :

ازدواج این خاصیت را دارد که ما را از تعدد روابط بی حاصل به یک سرمایه گذاری عاطفی مطمئن تر سوق دهد.

– شروع رشدهای فردی خاص :

دقیقا ازدواج است که موجب می شود آدم از ” توهم خودسازی” بیرون بیاید زیرا امتحانات جدید اخلاقی رخ می دهد که قبلا نداشته ای مثلا می فهمی چقدر خودشیفته ای یا تنبلی یا تفکر قدیمی دست نخورده ای تو وجودت داری که پشت الفاظ روشنفکری قایمشون می کنی. تنوع طلبی خود را آدمها بعد از ازدواج می فهمند و معنی تکنیک های حفظ رابطه عاطفی را شاید موقع مجردی خیلی ساده می گرفتند . تو ازدواج است که مسئولیت همسر بودن ۲۴ ساعته ۳۶۵ روزه در سال را حس می کنی و یاد می گیری که به جای تاسف و حسرت گذشته خوردن ، به اینده و حالت فکر کنی و سعی کنی به جای درجا زدن یا عقب نشینی ، موظفی سکان این کشتی زندگی مشترک را با کمک همسرت حفظ کنی.

– موقعیت اجتماعی جدید :

ازدواج باعث می شود توسط نهادهای اجتماعی راحت تر پدیرفته بشوید. گاهی اوقات تعجب می کنید که وام گرفتن ، معتبر محسوب شدن بین کاسبهای بازار ، ویزای مسافرتی گرفتن از یک کشور سخت ، با متاهل بودن خیلی راحت تر صورت می گیرد. بسیاری از خدمات سرگرمی در جوامع دنیا حتی ایران خودمان بر اساس خانواده طراحی شده است. بد نیست بدانید حتی پدر خودتان وقتی زن می گیرید، راحت تر بهتون سرمایه شرع یک کار می دهد تا زمانی که عزب اوغلی هستید!

– پدر شدن یا مادر شدن :

این ازدواج است که زمینه صحیح تغییر تو را به پدر یا مادری خوب فراهم می آورد که از پر هیجان ترین و شگفت انگیزترین تجربه های زندگی می باشد. تو وقتی پدر می شوی ، حتی ممکن است دوباره عاشق همسرت شوی زیرا این تجربه عظیم را مدیون او هستی.

– انگیزه رشد متحدانه

وقتی بچه بودیم و مثلا می رفتیم خونه عمو و دایی ، رفتار بچه های اون خونه باعث می شد شما و برادرخواهرتان نیز در برابر اونها یک جبهه متحد تشکیل دهید (معمولا این اتفاق تو یک بازی دسته جمعی رخ میداد که لجمون در می اومد از متحد بودن اونها و ما نیز اختلافاتمون را می گذاشتیم کنار و پشت به پشت هم، در برابر اونها می ایستادیم ) ازدواج بازسازی بازی های قدیمی نیز هست.وقتی میریم تو اجتماع و می بینیم خانواده هایی هستند که متحد دارند رشد اقتصادی و اجتماعی می کنند، ما نیز تقلا می کنیم اختلافاتمان را سریعتر حل فصل کنیم و جبهه ای متحد تشکیل دهیم برای رشد همگیمون.
موارد بالا احتمالا همه مواردی نیست که میتوان پای منافع زندگی مشترک نوشت و شاید شمای خواننده دلایل قویتری نیز داشته باشید که می تونید پای این لیست بیفزایید ، اما این منطق که فقط برای سود و زیان ازدواج کنیم بچه گانه است.

ازدواج یک “کار جدی” است یعنی هم کار است هم جدیت دارد و باید وقتی این کار را بکنی که مسئولیت وسیع شدن را پذیرفته باشی وگرنه بیشتر “حقیر شدن “را تجربه خواهید کرد.

 

منبع: دکتر شیری

نظر بدهید