فواید زیادی به جو و البته این نوشیدنی نسبت داده می شود. در خصوص برخی از فواید صحبت ازاحتمال است، به عنوان مثال برخی می گویند این نوشیدنی احتمالا می تواند به کاهش بروز سرطان کمک کند اما برخی دیگر از فواید بر مبنای یافته های بررسی های علمی است و مطالعات وجود این مزیت ها را مورد تایید قرار داده اند. در این مطلب ما تنها دسته دوم فواید، یعنی موارد تایید شده و نه احتمالات، را مرور کرده ایم.
کاهش کلسترول بد
مطالعات نشان می دهد غذاهایی که با جو درست می شوند، به واسطه داشتن ماده توکولز، به کاهش کلسترول بد خون کمک می کند و البته این نوشیدنی نیز از این مزیت بهره برده است. پایین بودن کلسترول بد خون یکی از عوامل موثر در سلامت سیستم قلبی-عروقی است.
کاهش قند خون
غذاهای حاوی جو باعث افزایش باکتری به نام پری وتلا می شود. این باکتری جزو باکتری های مفید برای بدن است و نقش موثری در کاهش قند خون دارد. در واقع به واسطه این باکتری است که مصرف غذاهای حاوی جو به کاهش قند خون منجر می شود. البته فراموش نکنید که اگر قرار باشد در زمان تهیه نوشیدنی خود به آن شکر یا عسل اضافه کنید، دیگر نمی توانید روی این ویژگی حساب کنید.
کنترل اشتها
برخی مطالعات تایید کرده اند غذاهای دارای جو می تواند به تنظیم کارآمدتر هورمون های مربوط به گرسنگی کمک کند. این هورمون ها هم در تنظیم میزان اشتها نقش دارند و هم می توانند میزان سوخت و ساز پایه را افزایش دهند.
متعادل نگه داشتن باکتری های روده
در روده همه ما باکتری هایی زندگی می کنند که بخشی از آن ها برای داشتن عملکردی مناسب برای بدن ما ضروری است. البته در کنار این باکتری های ضروری و مفید، انواع غیرمفید نیز همیشه وجود دارند که اگر میزان آن ها افزایش یابد می تواند به مشکلاتی منجر شود. مطالعات نشان می دهد مصرف جو می تواند به کاهش یکی ازانواع پردردسر باکتری در بدن ما منجر شود.
منبع خوب فیبر
دانه های جو دارای فیبر بالایی است. هر چند میزان فیبری که در این نوشیدنی وجود دارد از میزان فیبر موجود در خود دانه ها پایین تر است اما به هر صورت می توان این نوشیدنی را جزو منابع فیبر در نظر گرفت و فراموش نکنید که وجود فیبر در مواد غذایی به احساس سیری طولانی تر ما کمک کرده و ازاین طریق می تواند به ما کمک کند تا وزن خود را بهتر مدیریت کنیم.
جو پوست کنده دارای گلوتن است پس اگر بیماری سلیاک دارید، توجه داشته باشید که این نوشیدنی هم دارای گلوتن است و می تواند علایم حساسیت ایجاد کند.
( افرادی که به گلوتن حساسیت دارند می توانند با مشورت پزشک از جو دوسر برای تهیه این نوشیدنی استفاده کنند.) با توجه به خصوصیات غذایی جو، مصرف بیش از دو لیوان ماءالشعیر خانگی در یک روز توصیه نمی شود، چرا که علاوه بر بالا بردن کالری دریافتی، می تواند روی سیستم گوارش نیز تاثیر بگذارد و علایم شبه اسهال ایجاد کند.
روش آماده سازی ماء الشعیر
ماءالشعیر طبی به صورت معمول به 2 روش آماده می شود:
بعد از شست وشو، جو را به مدت 12 ساعت یا یک شب تا صبح خیس و سپس آب حاصل از آن را که مایعی سفید است مصرف کنید.
بعد از شست وشو، جو را برای مدت کوتاهی پخته و زمانی که دانه های جو کمی باز شدند، آب کش کرده و از آب به دست آماده استفاده کنید. مدت زمان پخت برای این کار به صورت معمول حدود 15 تا 20 دقیقه است.
نکاتی در رابطه با آماده کردن ماء الشعیر
اضافه کردن کمی آب لیموی تازه می تواند هم طعم بهتری به این نوشیدنی بدهد و هم فواید آن را اضافه کند.
اگر می خواهید شکر یا عسل به این نوشیدنی اضافه کنید، حواس تان به میزان قند و کالری نوشیدنی باشد.
فراموش نکنید در هر شکلی که این نوشیدنی را تهیه می کند، می توانید دانه های جو آب کش شده را در پخت غذا استفاده کنید. فقط جوهای خیس خورده را تا زمان پخت غذا در یخچال نگهداری کرده و حتما طی یک یا دو روز مصرف کنید.
منبع:همگردی