درمان های ریزش مو به شیوه هندی ها چیست ؟ چرا هندی ها موهای پرپشت و شاداب دارند ؟ در اینجا با مقاله ای درباره سلامت مو ، درمان ریزش مو به سبک هندی ها در خدمت شما هستیم. با ما همراه باشید.
داشتن موهای زیبا و پرپشت دلیلی بر افزایش جذابیت است. زنان و مردان بسیاری از ریزش مو رنج می برند و به عقیده ی درست آنها این مسئله یکی از تخریب کننده های زیبایی و جوانی است.
دلایل بسیاری پشت پرده ی ریزش مو و ضعیف شدن تارهای مو وجود دارد که اصلی ترین آنها شامل:شرایط آب و هوایی ، افزایش سن، استرس و اضطراب بالا، مصرف زیاد دخانیات، نداشتن تغذیه مناسب و سالم ، تغییرات و نامنظمی های هورمونی ، وراثت ، استفاده بیش از اندازه از داروهای شیمیایی و دهها دلیل که حتما شمایی که از این مشکل رنج می برید از آنها با خبر هستید.
در حدود صدها هزار تارمو روی سر یک فرد بالغ وجود دارد و ریزش روزانه ۵۰ الی ۱۰۰ تار مو طبیعی است اما زمانی که ریزش مو بیش از این تعداد تار مو باشد دیگر باید به فکر راهی درست برای درمان سریع ریزش مو بود. از آنجایی که هندی ها موهای بسیار زیبا و پرپشتی دارند
راه و روش های طب سنتی هندی ها برای درمان سریع ریزش مو:
بین هوم رمدی های مردم هند چندین راه عالی و کاملا گیاهی برای درمان ریزش مو یافتیم که به شما معرفی خواهیم کرد.
۱- برای توقف و درمان قطعی ریزش مو ، موها را با این روغن ها ماساژ دهید:
شاید بگویید این مبحث تکراری است ولی همین نکته ای مهم است که مردم هند اصل اولیه ی تقویت و پرپشتی موهایشان را استفاده از روغن های تقویت کننده موی سر می دانند. به گفته ی متخصصان پوست و مو استفاده از روغن های تقویت کننده مو برای ماساژ می تواند موجب:افزایش گردش خون و خون رسانی به فولیک های مو شود.
قدرت ریشه ی مو را چندین برابر افزایش می دهد و با حرکات نرم انگشتان در دامنه رشد مو، استرس تا حد قابل توجهی در این بخش کاهش می یابد.
توصیه ی هندی ها برای پرپشتی مو و درمان ریزش مو استفاده از روغن های گیاهی :روغن بادام ، روغن زیتون ، روغن کرچک و روغن نارگیل است.
حداقل هفته ای یکبار از این روغن های گیاهی برای تقویت موها استفاده کنید.
۲- شنبلیله درمانی برای ریزش موی شدید:
قدیمی های طب سنتی هندوستان تاکید خاصی برای استفاده از شنبلیله در درمان فوری ریزش موی سر داشته اند. شنبلیله قدرت عالی برای درمان ریزش مو و تقویت موهای ریخته شده دارد. تخم شنبلیله تاثیر سریع خود را در رویش و رشد مجدد موها ثابت کرده است و این به دلیل داشتن پروتئین و اسید نیکوتین است.
برای درمان ریزش مو با استفاده از تخم شنبلیله:
یک فنجان تخم شنبلیله را در آب بخیسانید و اجازه دهید تا صبح روز بعد خیس بخورد.
صبح روز بعد تخم شنبیله ها را آسیاب کنید تا خمیری حاصل شود.
خمیر تخم شنبلیله را روی موهایتان بمالید و سعی کنید در قسمت ریشه بیشتر اجرا کنید و موهایتان را با یک کلاه پلاستیکی بپوشانید.
بعد از ۴۰ دقیقه موها را آبکشی کنید.
این دستور درمان طب سنتی ریزش مو را هر روز صبح به مدت یک ماه انجام دهید تا شاهد تغییری شگفت انگیز شوید.
۳-درمان ریزش مو و رشد مجدد موهای ریخته با آب پیاز:
طبق مقاله ای که در سال ۲۰۰۲ در مجله ی Dermatology منتشر شد پزشکان و متخصصان پوست و مو نتیجه ای جالب از تاثیر استفاده از آب پیاز برای تقویت مو و درمان ریزش موها اعلام کردند. به گفته ی انها ۷۴ درصد از افرادی که به دلیل ریزش مو تحت درمان با آب پیاز قرار گرفته بودند نتیجه ی مثبت کسب کرده و به طرز قابل توجهی موهایشان مجددا رشد کرده بود.
برای استفاده از آب پیاز در درمان ریزش مو کافیست:
آب پیاز را به موهایتان بمالید و اجازه دهید موهایتان به مدت ۳۰ دقیقه دراین حالت باقی بماند. بعداز ۳۰ دقیقه موها را آبکشی کرده و با شامپو بشویید.
نسخه ی گیاهی شماره ۲ درمان ریزش مو با آب پیاز:
۳ قاشق غذاخوری آب پیاز را با ۲ قاشق غذاخوری زل الوئه ورا و یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل ترکیب کنید.
این ماسک ضد ریزش مو باید ۳۰ دقیقه روی موهایتان باقی بماند.
موها را آبکشی و شامپو کنید.
۴- برای درمان ریزش مو، موهایتان را آلوئه ورایی کنید:
گیاه آلوئه ورا با داشتن انزیم هایی توانایی رشد و تقویت مستقیم موها را دارد. استفاده منظم از گیاه آلوئه ورا می تواند در درمان خارش و التهابات پوست سر هم مفید باشد.
نسخه اول درمان ریزش مو با آلوئه ورا:
ژل آلوئه ورا را روی موهایتان بمالید و اجازه دهید ساعتی روی موهایتان بماند. سپس موها را با آب ولرم بشویید. این روش را هفته از ۴ مرتبه در هفته تکرار کنید.
نسخه دوم:
به پیشنهاد پزشکان سنتی هندوستان خوردن ناشتا ۱ قاشق غذاخوری آب آلوئه ورا موجب افزایش رشد و درمان سریع ریزش موها می شود.
۵- ریشه شیرین بیان را برای تقویت و درمان ریزش موها استفاده کنید:
قبل از هرچیز بگویم که هندی ها از ریشه شیرین بیان برای درمان طاسی مو در قدیم استفاده می کردند که همین خود دلیلی برای ثابت کردن تاثیر این گیاه در درمان قطعی ریزش مو است. ریشه شرین بیان خواص mollifying دارد که برای تسکین پوست سر ، درمان خشکی و شوره ی موی سر و ریزش شدید موها مفید است.
نسخه طب سنتی درمان ریزش موی سر با ریشه شیرین بیان:
۱ قاشق غذاخوری ریشه شرین بیان را داخل یک فنجان شیر بریزید. ۱/۴ قاشق چایخوری زعفران به ان اضافه کنید و به این مواد را کاملا میکس کنید.
خمیر به دست امده را شب روی موهایتان قرار داده و اجازه دهید تا صبح روی موهایتان بماند.
صبح موها را بشویید و کاملا آبکشی کنید.
این روش درمان ریزش مو را ۲ بار در هفته انجام دهید تا بعد از ۲ ماه ریزش موهایتان کاملا متوقف شود.
چرا هندیها موهای پرپشتی دارند؟
هندیها از آن قومهایی هستند که همیشه گیسوان بلند و پرپشت و درخشان آنها زبانزد خاص و عام بوده است. کافی است فقط یکبار در زندگی خود فیلم هندی دیده باشید تا برای همیشه یادتان بماند که هندی ها چه موهای خارق العادهای دارند تا جایی که میتوانند نظر هر بینندهای را به خود جلب کنند اما واقعا چه رازی پشت این موهای زیبا و درخشنده وجود دارد؟ چرا همه آنها بدون استثنا موهایی پرپشت دارند؟ برای جواب دادن به این سؤال اولین چیزی که به ذهنمان رسید، این بود که سراغ طب سنتی هندیها برویم تا ببینیم در این طب برای سلامت موها چه توصیههایی شده است.
یکی از تکنیکهایی که هندیها به آن اهمیت زیادی میدهند، روغن زدن به موهاست
پیش از حمام موها را شانه کنید نه بعد از آن
هندیها به شانه کردن موها اهمیت زیادی میدهند، سرخط همه توصیههای آنها سفارش به شانه کردن موهاست، آنها میگویند وقتی موها به طور مرتب شانه شوند، احتمال شکننده شدن آنها کاهش مییابد. اما شانه کردن هم از نظر آنها اصول خاص خود را دارد؛ اول از همه میگویند که موهای خیس را نباید شانه کرد، زیرا وقتی مو خیس است بیش از هر زمانی ضعیف و شکننده میشود و به همین دلیل نباید به هیچوجه موهای خیس را شانه کرد.
البته حواستان باشد بهتر است موها بهطورطبیعی خشک شوند تا آسیب کمتری ببینند. از سشوار و خشککنندهها تنها زمانی استفاده کنید که مجبورید در زمانی کوتاه موها را خشک کنید یا بخواهید آنها را برای مراسمی خاص حالت دهید. البته باید گفت بهتر است موها را قبل از شستن، شانه کرده و گرههای آن را باز کنید.
قدیمیترین روغنهای هندیها
طب سنتی هندی اعتقاد فراوانی به قدرت روغن نارگیل در احیای مو دارد و در واقع این روغن، یکی از رایجترین مواد طب آیورودا یا همان طب هندی است و چون مغذی است و خاصیت مرطوبکنندگی فراوان دارد، از آن اغلب به عنوان یک درمان برای کمک به رشد مو استفاده میکنند. برای مصرف روغن نارگیل باید آن را با روغن کرچک و عطر مخلوط کرده و به طور مرتب در ماساژ پوست سر به کار برد. قابل ذکر است که ماساژ دادن موها توسط روغن نارگیل میتواند شما را از شر شوره سر، موخوره و ریزش مو نیز نجات دهد. بیشتر محصولات تجاری مخصوص رشد موی آیورودا حاوی روغن نارگیل هستند. علاوه بر این هندیها چند قرن است که از روغن نارگیل به عنوان مادهای برای جلوگیری از پیری و رهایی از استرس استفاده میکنند. همچنین عطر نارگیل حس تازهای را در شما متولد میکند.
اهمیتی که هندیها به روغن میدهند
یکی از تکنیکهایی که هندیها به آن اهمیت زیادی میدهند، روغن زدن به موهاست، آنها میگویند باید حداقل هفتهای ۲بار موها را روغن زد، البته بهترین حالت این است که قبل از شستوشو این کار را انجام دهیم. روغن به راستی میتواند روی موهای شما معجزه کند زیرا همچون لایهای روی هر کدام از تارهای مو مینشیند و درخشندگی خاصی به موها میدهد. ماساژ با روغن نیز میتواند جریان خون پوست سر را تسهیل کند و در نتیجه رشد موها را افزایش دهد.
البته در کنار استفاده از روغن حواستان باشد که نباید از کاندیشنرهای آسیبزننده و شامپوهای قوی استفاده کنید چون آنها به موها آسیب میرسانند و آنها را خشک میکنند. البته اگر موها شوره داشته باشند باید با یک شامپوی ضدشوره خوب آنها را از بین برد. در کل باید سعی کنید موها را همیشه تمیز نگه دارید و آنها را در معرض بادهای خیلی قوی، گرد و خاک و آلودگیهای دیگر قرار ندهید.
هندیها موها را روغن داغ میکنند
ماساژ با روغن داغ میتواند تا حد زیادی رطوبت موها و پوست سر را تامین کند. برای این کار از روغنهای باکیفیت استفاده کنید، روغنهایی مانند روغن نارگیل، بادام یا زیتون میتواند بسیار مناسب باشد. اما تکنیک روغن داغ چگونه است؟ شما باید مقداری روغن را در یک ظرف ایمن در ماکروویو گرم کنید، گرمای آن نباید در حدی باشد که دستتان را بسوزاند. بعد این روغن گرم را روی پوست کف سر ماساژ دهید تا رطوبت لازم به این قسمت برسد.
شیرین بیانی که رشد موها را تسهیل میکند
به گفته دکتر ورت، یکی از متخصصان طب سنتی هند، شیرین بیان از گیاهان دارویی است که در طب آیورودا استفاده میشود و برای درمان ریزش مو اثر فوقالعادهای دارد. دکتر ورت میگویند: ریشه شیرینبیان برای تحریک رشد مو مناسب است، هرچند تا به حال شواهد علمی زیادی برای تایید این ادعا وجود ندارد. هندیها ریشه شیرینبیان را با روغن کرچک مخلوط میکنند و به عنوان یک دارو برای رشد مو و درمان ریزش مو روی پوست سر ماساژ میدهند.
روش دیگر این است که میتوانید شیرینبیان را با شیر مخلوط کنید و پوست سر را به همان شیوه قبلی ماساژ دهید. اگر هم استفاده طبیعی از آن برایتان سخت است، میتوانید از محصولات مراقبتی مو که حاوی ریشه شیرین بیان هستند، استفاده کنید.
از نظر هندیها چرا موها میریزد؟
متخصصان طب سنتی هندی میگویند میزان ریزش موها با مزاج بدن و از طرف دیگر با ساختار ذهنی بسیار مرتبط است و با توجه به این موارد میتوان ریزش موها را کنترل کرد. از جهت دیگر در طب هندی (آیوردیک) موها را به عنوان محصول جانبی شکل گرفتن استخوانها به حساب میآورند، یعنی میگویند همان بافتهایی که استخوانها را شکل میدهند، مسئول رشد موها نیز هستند. اما روش آنها برای درمان ریزش موها ترکیبی از گیاهان دارویی، رژیم غذایی خاص، تکنیکهای مدیتیشن، یوگا، عطردرمانی، ماساژ با روغن و… است. آنها میگویند برای درمان ریزش موها باید روزانه یکسوم فنجان آب آلوورا بنوشید یا اینکه یک قاشق غذاخوری ژل آلوورا به همراه کمی زیره ۲ تا ۳ ماه هر روز بخورید.
هندیها چه میخورند که موهایشان نمیریزد؟
هر صبح یک مشت کنجد سفید بخورید چون این دانه حاوی مقدار کافی منیزیم و کلسیم برای رشد مناسب موهاست.
حتما هر روز ماست مصرف کنند.
تا جایی که میتوانید در رژیم غذایی خود سبزیجات با برگ سبز، سالاد، شیر، انواع غلات، میوهها وجوانهها را بگنجانید به طور کلی مصرف پروتئین کافی، مخمر، جوانه گندم، دوغ، غلات سبوسدار، آجیل، لوبیا، سویا و… نیز میتواند بسیار کمککننده باشد.
مطمئن شوید که بدنتان به طور متوسط ویتامین دریافت میکند.
مصرف غذاهای حاوی گوگرد، روی، ویتامین ب کمپلکس، ویتامین C و اسیدهای چرب ضروری را فراموش نکنید.
گیاهانی که مانع ریزش موها میشوند
در مکتب هند اعتقاد دارند که برخی از گیاهان به بهبود گردش خون کمک کرده، پوست سر را ضدعفونی و فرایند رشد موها را تسهیل میکنند، برخی از این گیاهان و طریقه مصرف آنها عبارت است از:
میتوانید موهایتان را با سرکه سیب و چای مریمگلی بشویید، زیرا این مواد رشد مو را تحریک میکنند.
عصاره شیرینبیان نیز در جلوگیری از ریزش مو کمککننده است.
گیاه دماسب بهترین منبع سیلیس است و به همین دلیل کمک میکند تا هم موها تقویت شوند و هم درخشندگی خاصی پیدا کنند.
اگر میتوانید پوست سر را با اسانس گزنه، رزماری و گیاه دماسب بهطور منظم ماساژ دهید، چنین ماساژ منظمی میتواند باعث تحریک رشد موها شود.
ماساژ کف سر با روغنهای حاوی ویتامین E
با ماساژ پوست سر میتوانید جریان گردش خون را بهبود دهید و در نتیجه سلامت موها و پوست سر را تامین کنید. روزانه ۵ تا ۱۰ دقیقه خیلی ملایم پوست سر را ماساژ دهید، این کار برای درمان ریزش موها خیلی مفید است، البته توصیه میکنیم برای این ماساژ از روغن نارگیل یا بادام استفاده کنید چون این روغنها حاوی ویتامین E هستند و این ویتامین میتواند از ریزش موها جلوگیری کند. از طرف دیگر روغن ویتامین E (روغن درون کپسولهای ویتامین E) نیز میتواند به موهای ضعیف قدرت خاصی ببخشد و علاوه بر اینها مانع خشکی یا پوسته پوسته شدن پوست سر شود.
منبع: iranbanou.com