بورک پنیری یکی از انواع بورک ترکیهای است که برای وعده صبحانه تهیه میشود. تقریبا تمام مواد اولیه مورد نیاز برای این صبحانه لذیذ در منزل وجود دارد و شما به راحتی میتوانید آن را تهیه کنید.
بورک یک غذای ترکیهای است که طرفداران بسیاری در تمام دنیا دارد، اما اغلب مردم تصور میکنند این خوراکی را به عنوان پیش غذا یا میان وعده میتوان میل کرد. جالب است بدانید که این غذای لذیذ را میتوان به عنوان صبحانه نیز سرو کرد. همانطور که میدانید نان بورک از خمیر یوفکا تهیه میشود و تقریبا در تمام بورکهای مختلف، یکسان است و فقط مواد میانی این غذا متفاوت خواهد بود. بسته به اینکه مایه میانی بورک با چه مواد اولیهای تهیه میشود، میتوان از آن به عنوان غذای اصلی، میان وعده، پیش غذا و صبحانه استفاده کرد. در ادامه طرز تهیه بورک پنیری که برای صبحانه مناسب است، شرح داده شده است.
مواد مورد نیاز برای تهیه بورک پنیری
نکته:
به جای روغن از کره ذوب شده نیز می توانید استفاده کنید.
تهیه خمیر یوفکا برای درست کردن بورک علاوه بر سخت بودن، به زمان زیادی نیز نیاز دارد. از اینرو بهتر است از خمیر یوفکا آماده استفاده کنید. بستههای خمیر یوفکا به صورت منجمد به فروش میرسند. برای استفاده از این خمیر، حدود یک الی دو ساعت آن را در دمای محیط قرار دهید، سپس به مقداری که نیاز دارید خمیر کنار بگذارید و مابقی را در کیسه فریزر قرار داده و در فریزر نگهداری کنید.
طرز تهیه بورک پنیری
- ابتدا پنیر را با پشت قاشق کاملا له کنید.
- سپس جعفری را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید.
- اکنون شیر، یک تخم مرغ و روغن را با یکدیگر مخلوط کنید.
-
خمیر یوفکا بسیار نازک است و به راحتی پاره میشود، برای جلوگیری از پاره شدن خمیر، دو عدد از آن را روی یکدیگر قرار دهید و استفاده کنید. اگر از خمیر یوفکا مستطیلی استفاده میکنید، آن را از وسط به دو نیم تقسیم کنید.
-
خمیر را باز کرده و مقداری از مخلوط شیر و تخم مرغ را روی یک طرف آن پخش کنید تا کاملا به مواد آغشته شود. به این ترتیب خمیر کمی نرم میشود و رول کردن آن راحتتر خواهد بود.
- مقدار از مخلوط پنیر و جعفری را در سمتی از خمیر یوفکا که به شیر و تخم مرغ آغشته شده، قرار دهید.
-
ابتدا دو طرف خمیر را روی مواد تا بزنید و سپس به آرامی مانند لقمههای نان و پنیر رول کنید.
- اکنون یک عدد تخم مرغ دیگر را که داشتیم در ظرفی بشکنید و بهم بزنید تا یکدست شود.
-
مقداری از تخم مرغ را روی بورکها بزنید و کمی کنجد روی آن بپاشید.
-
کف یک سینی فر را با مقدار کمی روغن چرب کنید و بورکها را داخل آن بچینید.
-
سپس آنها را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید. فر را از چند دقیقه قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
بورک پنیری آماده است و میتوانید آن را سرو کنید.
چند نکته:
-
میتوانید به جای جعفری از گوجه فرنگی نیز استفاده کنید.
-
بورک را میتوانید سرخ کنید، اما برای وعده صبحانه بهتر است از غذایی که چربی کمتری دارد استفاده کنید، از اینرو بورک پنیری را در فر تهیه کنید.
بورک پنیری را به همراه چایی سرو کنید و از صبحانهای خوشمره لذت ببرید. این صبحانه به ویژه برای کودکانی که بد غذا هستند یا تمایل به خوردن صبحانه ندارند، مناسب است، زیرا به لطف وجود جعفری و شیر این بورک بوی مطبوعی دارد
منبع : setare.com