آموزش درست کردن کاپوچینو بدون نیاز به دستگاه قهوه ساز
مواد اولیه :
شکر : بسته به ذائقه به میزان لازم
شیر : یک سوم فنجان
پودر قهوه : یک قاشق چایخوری
آب سرد : یک سوم فنجان
پودر کاکائو ( اختیاری ) : یک قاشق چایخوری
توجه : مواد گفته شده فقط برای یک فنجان می باشد
کاپوچینو در اصل از یک سوم واحد اسپرسو، یک سوم واحد شیر و یک سوم واحد فوم (کف) درست شده.
تو دستور اصلی هم اصولا از قهوه اسپرسو استفاده میشه ولی اگه از اون دسته افرادی هستین که طعم خیلی تلخ رو دوس ندارین
میتونین از قهوه ترک یا هر قهوه ای که دوست دارین یا دم دستتونه استفاده کنین.
طرز تهیه :
اول تو قهوه جوش (به ازای هر فنجان) یک ق.چ قهوه، یک ق.چ کاکائو (برای موکا)، یک ق.چ شکر (اختیاری) به همراه نصف
فنجان آب سرد بریزیدو گلوله هاش رو باز کنید و چند دقیقه رو شعله ی خیلی خیلی ملایم (حتی با شعله پخش کن) بذارید
تا آروم دم بکشه.گوشه هاش که شروع کرد به کف کردن از روی شعله برش دارید و بریزید تو فنجون تا یکم خنک شه.
خب حالا به ازای هر فنجون، یک سوم فنجون شیر رو داخل یه شیر جوش گود میریزیم.
دقت کنین حتما باید گود باشه چون بعد از کف زدن حجمش تقریبا سه برابر میشه.
یک نکته دیگه تو این مرحله اینه که شیر رو اگه بدون شکر کف بزنید یکم موقع خوردن بی مزه میشه.
پس تو این مرحله اگه دوس دارین میتونین به شیرتون هم مقدار کمی شکر اضافه کنین.
شعله رو روشن کنین و با دستگاه شروع کنین به زدن شیر.(نکته: دوستانی که ماکروفر دارن میتونن شیر رو به مدت یک
دقیقه با ماکزیمم قدرت دستگاه بذارن و بعد کف بزنن ولی روی گاز کنترل کردنش راحت تره)
دقت کنین که فنر دستگاه نه باید نزدیک سطح شیر باشه نه چسبیده به کف ظرف. (اگه نزدیک کف باشه زیاد کف نمیکنه و اگه
نزدیک سطح باشه حبابهای خیلی درشت میزنه). اگه دیدید شیر داره میجوشه و بالا میاد چند ثانیه از رو شعله برش دارید
و به کف زدن ادامه بدید و دوباره رو شعله بذارید (دمای شیر باید بین 50 تا 60 درجه سانتیگراد باشه که میشه حدودا
دمای آستانه ی سوختن دست وقتی به دیواره ظرف دست میزنید). این کار رو تا حدود 4 الی 5 دقیقه ادامه بدید تا زمانی
که حجم شیر نزدیک سه برابر بشه و به این حالت دربیاد:
بعد آروم بریزید روی قهوه ای که تو فنجون ریخته بودید:
تا اینجا کار تموم شده. حالا برای تزئین کردنش راههای مختلفی هست.
مثل الک کردن کاکائو بصورت ساده یا با شابلون یا سس شکلات یا سس های شیرین رنگی با کمک خلال دندون یا میوه و…
منبع: سوران