هلو کباب از قدیم الایام یکی از کوفته های معروف و خوشمزه كرمانشاهی بوده و هست و طرفداران زیادی نیز دارد.
مواد لازم هلو کباب برای چهار نفر
- گوشت بدون چربی ۵۰۰ گرم
- لپه ۱ پیمانه بزرگ ( ۲۰۰ گرم )
- پیاز بزرگ ۱ عدد
- آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
- شکر ۱ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
- نمک ، زردچوبه و دارچین به اندازه کافی
- گردو ، کشمش و آلو بخارا به اندازه کافی
- روغن کرمانشاهی یا روغن مایع به اندازه کافی
طرز تهیه هلو کباب
ابتدا لپه را که از شب قبل خیسانده اید به همراه ۲ لیوان آب داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا لپه به طور کامل بپزد. پس از اینکه لپه پخت قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی سرد شود سپس لپه ها را چرخ کنید.
در مرحله بعدی گوشت را به صورت جداگانه دوبار چرخ کنید. سپس گوشت چرخ کرده را به همراه لپه چرخ کرده ، پیاز ، زردچوبه و مقداری نمک مجددا چرخ کنید. بهتر است مواد را حداقل ۲ بار چرخ کنید تا چسبندگی لازم را به دست بیاورند.
در مرحله بعدی مخلوط گوشت را به شکل کوفته های بیضی شکل در بیاورید. در صورت تمایل می توانید برای مغز کوفته ها از مخلوط کشمش ، گردو و آلو استفاده کنید. سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید.
کوفته ها را پس از داغ شدن روغن به تابه اضافه کنید و به طور کامل سرخ کنید. پس از اینکه سرخ کردن کوفته ها به اتمام رسید یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و کوفته ها را در آن بچینید سپس به حدی آب داخل قابلمه بریزید که سطح آب تا کمر کوفته ها بالا بیاید.
نکته مهم در این مرحله این است که اگر آب بیش از حد داخل قابلمه بریزید ممکن است کوفته ها باز بشوند و ظاهر غذا خراب شود. باید در حدی آب داخل قابلمه بریزید که در پایان پس از اینکه کوفته ها کاملا مغز پخت شدند کمی از آب کوفته ها باقی بماند.
در ادامه شکر را به همراه آبلیمو اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید. در میانه پخت کوفته ها زعفران دم کرده را به همراه نمک و دارچین اضافه کنید. پس از اینکه کوفته ها آماده شدند آنها را در ظرف مورد نظرتان بچینید.
آب باقیمانده داخل قابلمه را روی کوفته ها بریزید و انها را با زرشک ، مغز گردو و کشمش تزیین کنید. در صورت تمایل می توانید مواد دیگری مثل تخم مرغ و سیب زمینی هم برای چسبندگی بیشتر مواد کوفته به آن اضافه کنید.
منبع: پارسی دی