طرز تهیه گز آردى خونگى
آموزش آشپزی

طرز تهیه گز آردى خونگى

1.69Kبازدید

گز سوغات اصلی اصفهان و کرمان، یزد و چهار محال و بختیاری یکی از تنقلات شیرین معروف و سنتی ایران است.

طرز تهیه گز آردى خونگى

قبل از همه چى بگم درست کردن گز تنها چیزی که میخواد سرعت عمل و دقته

یعنی باید تندو تیز عمل کنید وگرنه دیگه اون چیزی که به دست میاری اسمش گز نمیشه .

طرز تهیه :

اول 250 گرم شکر و یک پیمانه آب رو روی حرارت ملایم قرار میدیم تا حدی که فقط شکر آب بشه.

بعد 300 گرم گلوکز رو اضافه میکنیم. تو این زمان مواد کف می کنه و بالا میاد.

مایه رو مرتب با قاشق چوبی هم میزنیم تا شهد مثل آب نبات کشی بشه.

پنج دونه سفیده تخم مرغ رو با همزن برقی میزنیم تا کاملاً فرم بگیره.

برای اینکه بفهمیم شهد آماده اس، یه مقدار از شهد رو داخل آب یخ بریزید، وقتى سرد شد باید حالت شکننده پیدا کنه.

مایه رو از روی حرارت برمیداریم و مرتب هم میزنیم. حالا یک قاشق گلاب به سفیده اضافه میکنیم و با همزن برقی بزنید.

دو قاشق از شهد رو داخل سفیده بریزید و با همزن خوب بزنید.

بعد محتوای کاسه سفیده رو داخل شهد بریزید و تا وقتى که مواد گرمه حدود 10 دقیقه هم میزنیم.

باید مراقب باشید که مواد سرد نشه، چون خراب میشه.

مواد رو روی شعله پخش کن روى حرارت ملایم میزاریم. تا جایی که همزن قدرت داره با همزن بزنید.

وقتی که مواد سفت شد، با قاشق به صورت پارویی هم بزنید.

بعد 150 گرم مغز پسته رو اضافه کنید.از مایه تکه های کوچیک بردارید و اون رو گرد کنید و روی یه مقدار آرد با دست یا کاردک فرم بدید.

حالا میچینیم تو ظرف و با یه چاى لبریز و لب سوز و لب دوز نوش جان میکنیم .

 

 

نظر بدهید